TALAS ZAHLAĐENJA "ZAPLJUSNUO" SRBIJU: Temperatura za sat vremena u ovom gradu pala za 9 stepeni!
Žena na biciklu po kiši, Foto: Beta / Dragan Gojić

zahlađenje u srbiji

TALAS ZAHLAĐENJA "ZAPLJUSNUO" SRBIJU: Temperatura za sat vremena u ovom gradu pala za 9 stepeni!

Nešto posle 15 časova u Beogradu je počeo da duva vetar, sunca nema, prilično se smračilo i već se oseća da je hladnije nego što je bilo danas

Objavljeno:

Hladni front pravi haos u Hrvatskoj, a jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i već je drastično oborio temperature u gotovo svim gradovima. U Valjevu je za samo sat vremena temperatura pala za čak 9 stepeni, u Beogradu za 5, a u Sremskoj Mitrovici za 4 stepena.

Podsetimo, prema meteorološkim najavama temperaturne razlike u odnosu na prethodne dane biće čak 15 stepeni, a kako je objavljeno na sajtu RHMZ u 17 časova, u Valjevu je sa 26 stepeni u 16 časova, pala na 17 stepeni u 17 časova. U Sremskoj Mitrovici je sa 16 stepeni palo na 12 stepeni.

Osetno hladnije je u Beogradu, gde je za samo sat vremena temperatura pala sa 20 na 15 stepeni.

Temperatura
foto: RHMZ / SCREENSHOT
Temperatura
foto: RHMZ / SCREENSHOT

Promena počela i u Beogradu, stigao i saharski pesak

Nešto posle 15 časova u Beogradu je počeo da duva vetar, sunca nema, prilično se smračilo i već se oseća da je hladnije nego što je bilo danas.

- Upravo kreće promena vremena u Beogradu, tako da od ovog trenutka imaćemo pad temperature sve do ujutro, na do 7, 8 sati kada će temperatura pasti za jedno 20 stepeni u odnosu na ovo vreme sada. Sada je otprilike 27 stepeni, ujutro kad se budemo probudili biće 7, 8 stepeni u Beogradu - rekao je upravo naš čuveni klimatolog profesor dr Vladimir Đurđević.

"Prljava kiša" pala u Nišu

Najavljivana kiša koja nosi saharski pesak, takozvana "prljava kiša", pala je u Nišu. Iako je kiša jedva nakvasila tlo, ostala je i te kako vidljiva na automobilima.

Podsetimo, u Sloveniji je pao sneg, najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najpre na severozapadu zemlje, a proširiće se i na ostale predele, a uskoro stići i u Srbiju.

Dolazak hladnog talasa u našoj zemlji najaviće jak, olujni vetar, a prvi delovi Srbije koji su na udaru jesu - popodne Vojvodina, a zatim uveče i centralna Srbija.

Bonus video:

01:17

Snažno nevreme pravi haos na crnogorskom primorju

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.